2013. augusztus 26., hétfő

Blogos kihívás- Day 26

Számodra mi a fontos az igaz barátságban?

Hmm... Nem igazán tudom, hogy kijelenthetem-e, hogy úgy nagyon vannak-e igaz barátaim, hiszen még nem került rá sor, hogy bebizonyítsák, ténylegesen minden helyzetben mellettem állnak (remélem) de néhány dolgot leírok.
Az egyik legalapvetőbb dolog a bizalom. Enélkül semmilyen nemű kapcsolat nem működhet. Fontos, hogy elmondhass a barátodnak mindent és nem kell aggódnod, hogy esetleg kifecsegi őket.
Ugyanígy fontos az őszinteség. Aki kertel, hazudozik, kifogásokat keres, egy idő után úgyis lebukik és akkor csak rosszabbul áll majd a szénája. A szép szavak nem mindig igazak, az igaz szavak nem mindig szépek!
Nem elhanyagolható a közös érdeklődés, a közös téma sem, hiszen így van miről beszélni, van mit közösen csinálni.
Ha segítségre szorulok, ne dugja a fejét a homokba, hanem igenis jöjjön és segítsen. Vagy legalábbis érződjön az, érdeklem.
Néha mutassa ki, hogy szeret, hogy a barátja lehetek. Adjon egy ölelést, idézzen fel egy szép emléket, esetleg egy közös viccet/hülyeséget, amin együtt nevettetek, éreztesse velem, hogy fontos vagyok neki, nem csak egy haver a sok tucat közül.
Ismerje el, hogy az emberek hibázhatnak, ne rágjon be minden apróságra, nyugodt körülmények között beszéljünk meg mindent.
Ja és még valami: Ne csak akkor legyek számára érdekes, ha senki más nincs ott!!

2 megjegyzés: