2013. augusztus 8., csütörtök

Álomországok- Japán♥

Amióta az anime szeretetem elkezdődött, azzal párhuzamosan kezdett érdekelni Japán, illetve annak kultúrája, amiből néhány szeletet az animékből megismerhettem. Szerintem egy rendkívül csodálatos szigetország, érdekes, szép kultúrával, gyönyörű látnivalókkal, hatalmas pezsgéssel és még annál nagyobb modernizációval. 

♥ Szeretnék egyszer elmenni a cseresznyefa virágzás ünnepére, mert olyankor a japánok nem dolgoznak, nem mennek iskolába, hanem a családdal, barátokkal kimennek a parkba, piknikeznek és együtt csodálják a színpompás virágok hadait. 

 ♥ Mivel nagyvárosról van szó, így az éjszakai élet se semmi. Csodás fények, pezsgés, rengeteg bolt, ennivalós büfék, éttermek.

♥ Természetesen a gyönyörű és híres Fuji hegyet sem hagynám ki a látnivalók sorából. 

♥ Aztán Tokió lelkét és szívét, a Császár palotájához is szívesen elmennék. Néhány időpontban még a szobákat is meg lehet nézni, na és persze sétálgatni a puha pázsiton. 1888-ban építették.


Ami még különösen tetszik, az az öltözködési stílusok sokszínűsége. Japánban aztán bárki lehetsz, bármit felvehetsz, nem fognak kiröhögni, furcsa szemekkel vizslatni (mint pl Magyarországon...) Nekem leginkább a lolita divat tetszik, ami a viktoriánus-illetve a rokokó időszakból ihlet és kislányos, ártatlan megjelenésre hajaz. 

 

2 megjegyzés: