2014. július 22., kedd

2014. Nyári MondoCon

Sziasztok :) Mint sokan tudjátok, szombaton részt vettem a nyári MondoCon-on, amiről szeretnék néhány sort írni. 
 Először is a cosplay-ről. Egy amolyan original karaktert terveztem volna, ami nincs benne semmilyen animében, játékban, egy külföldi lányka rajzolta digitálisan de egyből beleszerettem és eldöntöttem hogy ezt szeretném, viszont nagyon költséges lett volna és azért az ember lánya így nyára csak megy ide-oda (végül a nyaralásunk is fixálódott, erre még kitérek) és inkább erre szántam a pénzem. Aztán gondolkodtam hogy hmm mégiscsak be kéne öltözni, majd beugrott Ariel karaktere, hiszen neki viszonylag egyszerű ruhája van és persze vörös haja. Utolsó héten vettük meg az anyagot, majd Heni barátnőm anyukáját kértük meg eme nemes feladatra, aki elvállalta és nagyon szépen megcsinálta nekem :)  Szóval a ruha csodás lett, kényelmes volt viszont persze hogy arra a hétvégére mondták a legmelegebbet így kicsit szenvedős volt benne létezni. Már a vonaton minden bajom volt, nem hogy a helyszínen. Igyekeztem sok folyadékot inni és főként az árnyékban tartózkodtunk. Sajnos így is sikerült egy kis hőgutát kapni, mert délutánra fájt a fejem és amikor lefekvéshez készülődtem, hányingerem is lett és másnap délelőtt sem voltam tökéletesen (pont amikor mentünk mamiékhoz..) de estére teljesen helyrejöttem :)

Viszont a hangulat az most is megvolt és a meleg ellenére így is nagyon sokan voltak. Délutánra már szép számmal összegyűltünk és sokat beszélgettünk, nevettünk. Örülök hogy most unokatesóm, Zsófi is eltudott jönni, régen láttam. 
Kóstoltam bubble tea-t ami először kicsit érdekes volt, de egész finom, csak az alján lévő kis bogyók voltak furcsák, inkább neki adtam Zsófinak :D Az árakat egy kicsit sokalltam, ugyanis egy hot-dog 700 ft, egy tenyérnyi nagyságú hamburger 800 ft volt... Igen, kicsit sokkoló. Az üdítők árát inkább meg se néztem.. :D Magamnak vittem 2 szendvicset, meg 1 liter vizet, amit később pótoltam a csapból illetve többiek is adtak, szóval az étel-ital kérdést én megoldottam. Sushi-n gondolkoztam hogy egyek-e de ilyen melegbe szerintem annyira nem tanácsos nyers halas dolgokat venni/enni. 

Mindent összevetve jól éreztem magam, egyedül a meleg hátráltatott bennünket. Legközelebb meggondolom hogy mit húzok magamra :D3 megjegyzés:

  1. Szuper ez az Ariel cosplay, illik is hozzád :) Legközelebb fésülgesd villával a hajad, az olyan klasszikus :P

    VálaszTörlés
  2. Annyira jól áll ez az egész így neked! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! :) A villás megoldásra én is gondoltam, otthon egy próbakép erejéig úgy pózoltam, csak a reggeli kapkodásban elfelejtettem elvinni.. :/ Majd legközelebb ;D

    VálaszTörlés