2012. november 23., péntek

Csend(ek)

Ha azt a kifejezést halljuk, hogy csend, mindenki a kongó, letargikus ürességre gondol, pedig nem is gondolnánk, hogy mennyiféle változatát éljük meg. Az ember alapjáraton társas lény, szeret csacsogni, nevetni és igényli is a jókedvet, de nagyon sokszor vagyunk úgy, hogy rendben, ennyi elég volt, most csak egyedül szeretnénk lenni a csenddel. Ilyenkor elgondolkodunk az élet értelmeiről, kicsit magunkba szállunk, megnyugszunk.

Kellemes csend az is, amikor télen végig sétálsz egy erdőben, maximum a hó ropogását hallod a lépteid elhaladtakor, de nem is igazán arra összpontosítasz, csak arra, ami téged körülölel.

Viszont létezik kínos csend, amikor a tanár lapozgatja a naplót, hogy kiválassza az aznapi felelőt és ilyenkor mindenki csak sunyít, lapít a székében és csak a papírlapok suhogását lehet hallani.

Gyászos, szomorú csend is adódhat, amikor a temetőben állsz és elhunyt szeretteidre gondolsz. 

Bármilyenről is beszélünk, részt képez az életünkben, és olykor-olykor szükség is van rá, bárki bármit gondol róla. Még a legpörgősebb, hiperaktivitásban szenvedő egyének is kívánják.

2 megjegyzés:

  1. Most hogy így írtad bele se gondoltam még a csend jelentéseibe. A havas szituációt én is átéltem, egyszerű, de csodálatos! Alig várom már, hogy végre újra halljam, csak előtte hó kéne.xD

    VálaszTörlés
  2. Ugye hogy ugye? Na igen, annak már én is nagyon örülnék! :))

    VálaszTörlés