2014. november 8., szombat

Vörös haj szerelem

Nyáron olvashattatok egy bejegyzést arról, hogy szerettem volna vörös hajszínt, de sajnos az első festés nem fogta be igazán. Nem keseredtem el, másodjára is vettem két doboz festéket, elmentem szépen a fodrászhoz, de megint csak azt értük el, hogy a frufrum és a hajtövem vörös, a hajam többi része pedig barna színben pompázott. Közel másfél hónapig gondolkoztam, hogy mit is kezdjek a hajammal. Hagyjam a fenébe és fessem vissza barnára, vagy "szenvedjünk" még egy kicsit a vörösért. Gondoltam, ha már eddig eljutottam, folytatom. Október 29-én üres kézzel mentem a fodrászhoz, majd mondtam neki, hogy inkább fessük be rendes, fodrászos festékkel, hátha azzal jobb eredményt érünk el. Azt mondta, hogy a különböző festékek másképp reagálhatnak egymással, így még nagyon ne örüljek előre. De már a vizes hajamon látszódott, hogy vöröses, hát még amikor megszárította és kivasalta... A hajvégeim is vörös színben ragyogtak! Nagyon örültem neki és hatalmas mosollyal az arcomon távoztam a szalonból. Igaz, így az egész procedúra (fodrász festékje, vágás, szárítás) kicsit borsos lett, de végre elértem azt, amiért nyár óta küzdök.

És hogyan is fogadta a "társadalom" a hajszínemet? A többségnek tetszett és sok pozitív visszajelzést kaptam. Egyedül a szüleimnek illetve egy barátomnak nem igazán jött be, de nincs olyan dolog, ami mindenkinek tettszhet, szóval annyira nem voltam meglepve. Viszont ami a legfontosabb, hogy én imádom és örömmel nézek bele a tükörbe. Igaz, hogy hajmosáskor olyan mintha vérben áztatnám a testem, hogy befogja a kádat, hogy viszonylag hamar kopik és nem megy mindenféle színű ruhához (habár én ettől függetlenül ugyanúgy öltözködöm) de szerintem megéri a kicsivel több törődést. És szerintem annyira nem drasztikus változás ez, mintha mondjuk rózsaszínre vagy kékre festettem volna. 

Lényeg a lényeg, hogy örül a fejem és bebizonyosodott hogy hiába a sötét alaphajszínem, nem kellett szőkítéssel roncsolnom hogy elérjem a megfelelő színt :)


 Néhány vörös hajas inspirációs kép, ami kedves a szívemnek:





 

3 megjegyzés:

  1. Szia, megkérdezhetem, hogy milyen hennával festetted először a hajad? Melyik volt az a hajfesték amivel végül befestetted?
    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés