2013. november 29., péntek

Érdekes, hogy sokszor mennyire nem tudjuk értékelni azt, amink van. Evidens az, hogy együtt van a családunk, boldogok vagyunk, mindennap jut meleg étel az asztalra, megvan szinte mindenünk, amire szükségünk van és sokszor kiakadunk, hisztizünk, ha esetleg nem
kapjuk meg a hőn áhított divatos pulcsit, finom illatú parfümöt, esetleg a sokadik számú körömlakkot. Más pedig csak normális életet szeretne. Szülői szeretetet, törődést. Hogy örömmel menjen haza. És sajnos sokaknak ez nem adatik meg. Erre a dologra különösen az elmúlt napokban döbbentem rá. Néha kicsit meg kell állni és el kell gondolkoznunk. El kell gondolkoznunk, hogy időnként átesünk a ló túloldalára és túl sok mindent szeretnénk. 
A másik dolog, amire rájöttem, hogy ténylegesen jobb adni, mint kapni. Látod a szemein az örömöt, a meglepettséget, nem is számított rá, de te mégis jót tettél vele és kedves voltál hozzá. Elég egy kedves szó, gesztus, ölelés és fényt vittél a napjába. És ez a te lelkedre is gyógyító hatással van.

Sajnos ebben az elkorcsosult világban igencsak háttérbe szorulnak az igazi értékek fontossága, a pénzbeliség dominál. De még ha az egész emberiséget nem is tudjuk jobbá tenni, már az is valami, ha a környezetünkben élőket boldogabbá tudjuk tenni. Hiszen ha a szeretteinket boldognak látjuk, mi is jobban alszunk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon igazad van. Az emberek természetesnek veszik, hogy jó életük van, sőt, sokszor olyasmikért panaszkodnak, amik eltörpülnek más, komolyabb problémák mellett. Persze erre mondják, hogy mindenkinek a maga baja a legnagyobb.
    Adni pedig csodálatos dolog. Kapni is szeretek persze, a kedveskedés mindig jól esik, de adni a legjobb, mert látom a másik arcán az örömet, az izgalmat, közben én magam is izgulok, hogy vajon tetszik-e neki, amit adtam, szóval számomra felemelőbb érzés adni, mint kapni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök hogy te is így látod! :) Igazad van :)

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyet értek veled! Még a nyáron küldtem ajándékot szobatársamnak, mert születésnapja volt és koli miatt ugye mindenki máshol lakik, találkozni meg nem találkoztunk, szóval maradt a jó öreg posta. Mikor megkapta és felhívott olyan aranyos volt, hogy megköszönte, meg, hogy nem kellett volna, örömömben könnyezni kezdtem majdnem. Olyan jó volt :)

    VálaszTörlés