2013. szeptember 8., vasárnap

Valami új kezdete



Mint mindenki tudja, oda-meg vissza vagyok a fotózásért, az életem szerves részét jelenti. Néhányan azt is tudjátok, hogy régóta tervezek beszerezni egy komolyabbat és pénteken a kezeim közé foghattam egy Nikon D80-an drágaságot! Ő egy régebbi típusú gép, használtan jutottam hozzá, de semmi baja nincs. Ezen kívül két objektívet is vettünk (ugyanattól az eladótól) egy normál és egy teleobjektívet. Utóbbi zsír új.
Amikor pénteken hazaestem és beléptem a szobámba, sikítottam, amikor megláttam az ágyamon a felszerelést. Teljesen jó kis gép, szeretem :) Igaz, az obik egyike sem macrofotózásra specializálódott, amit én nagyon szeretek, úgyhogy még egy macroobit kell beszereznem és teljes a boldogság. 
Jövőhét hétvégén ha minden jól megy jön hozzánk Zsófi és róla csinálok egy tesztsorozatot, amit a telével fogok elkészíteni (azt még nem próbáltam ki). 

Mindenképpen új lehetőségek állnak előttem ezzel a komolyabb felszereléssel. Őszre tervbe van néhány fotózás, remélem sikeresek lesznek.

Egyébként csak egy problémám van... Nem tudom, hogy mit hogy kell beállítani. Ugyanis a tükrös gépek előnye, hogy mindent magadnak állítgatsz be. Zársebesség, rekeszérték stb... és fogalmam sincs hol kell, a menü részlegnél nem találom... Ráadásul a hozzá járó, vaskos kézikönyv, amiben szinte minden benne van, full német .____. Úgyhogy valakivel le kell majd fordíttatnom. 

5 megjegyzés:

  1. lehet, hogy netről is lehet szerezni kézikönyvet hozzá :D

    VálaszTörlés
  2. A D80 egy nagyon jó gép. Szép képeket lehet vele csinálni, de tény, hogy a kezelése eleinte nehéz. Én nem fotózok, csak értek hozzá és ismerem a gépet. Kényelmes vele fotózni, mert jó a fogása. :)) Sok sikert a tapasztalat szerzéshez. :)Majd remélem felteszed pár alkotásod :)

    VálaszTörlés
  3. L: Találtam egyet, ám sajnos nem elég részletes számomra, de még rajta vagyok a keresésen!^^

    Anabella: Tényleg? :) Na, akkor örülök, hogy jól választottam. Természetesen :) Főként a fotós blogomra fogok rakni, hiszen az arra specializálódott, de ide is szúrhatok be alkalmakként :)

    VálaszTörlés
  4. Igen. Apukám imád fotózni elég régóta, szóval van hozzá tapasztalata:) Én csak tőle tudok sok mindent. De gyönyörű képeket készít vele. Legfőképp tájképeket készít, de szokott esküvőkre járni, meg kisbabákat fényképezni. Nem elfogultságból mondom, de nagyon jó választás volt a gép. Bár tele objektívvel elég nehéz a súlya, ezért álvánnyal használd, hogy nehogy bemozduljon :))

    VálaszTörlés
  5. Ez jó hír, ugyanis én is szeretnék egyaránt természetet és embereket is fotózni :) Na igen, még sima obival sem túl könnyű :) Köszi az infót!^^

    VálaszTörlés