2017. augusztus 9., szerda

Néhány szerelmes gondolat

Ma késő este megnéztem a Ha maradnék c. filmet és a hangulata teljesen magával ragadott és ihletet kaptam néhány sor megírásához. Nagyon szép és megindító film, szívesen megnézném a folytatását is, de az csak könyvben jelent meg. Amint kihúztam a meglévőeket a listámról, biztosan sort kerítek erre is. 

Könnyen lehet, hogy túl érzelmesre sikeredett az iromány, de ízig-vérig őszinte és szívből jövő. Néha ilyen is kell...

Azt mondják, hogy a szerelem öl, butít és nyomorba dönt. A szívedbe markol, fájdalmat és szenvedést hoz. A hűtlenség, a bizalom hiánya, a nem megfelelő  ember jelenléte okozzák mindezeket. Az igaz szerelem felemel, szárnyakat ad és a legjobbat hozza ki belőled. Az emberek képesek lejjebb adni az igényeikből, csak hogy legyen mellettük valaki és ne legyenek magányosak. Pedig az igazi magány az, amikor olyan emberrel vagy együtt, aki nem is érint meg igazán. Addig nem szabad rábólintani az illetőre, amíg minden porcikáddal nem érzed, hogy Ő  az a bizonyos valaki. Aki mellett igazán önmagad lehetsz. Aki elfogad minden egyes hibáiddal együtt és próbál segíteni legyőzni a félelmeidet, legyen az bármi. Aki gyönyörűnek hív és büszke arra, hogy vagy neki. Aki csak a puszta tekintetével is tudatja veled, hogy mennyire szeret. Akivel megoszthatsz bármit és a problémáidat a sajátjaiként kezeli. Aki tudja, hogy mennyire hisztis, érzékeny és labilis is tudsz lenni olykor, de mindig helyén kezeli az érzéseidet és türelmes hozzád. Aki tisztel és elfogadó. Aki nem fut el a problémák elől. Aki mindenhová kézen fogva megy veled. Aki ismeri a szokásaidat, tudja, hogy melyik zeneszám pörget fel vagy éppen melyik film csal könnyeket a szemedbe. Akinél nem kellenek értelmetlen játszmák, drámák és ajtócsapkodós viták; őszintén, tisztán érkezik és marad jelen az életedben. Akinek az ölelése biztonságot ad és feltölt. Aki a szerelmed és egyben a legjobb barátod is.
Amíg ezt a társadat nem találtad meg, nem szabad lehorgonyozni, nem szabad beérni kevesebbel. Az ember persze előtte próbálkozik és küzd de amint rátalál, tudni fogja, hogy Ő az. Valami megmagyarázhatatlan kötődés fog vonzani hozzá és rádöbbensz, hogy előtte miért nem működhetett senki mással. Azt az embert találd meg és ne engedd el.

1 megjegyzés: