2014. február 24., hétfő

Cosplay terv

A legközelebbi MondoCon tavasszal lesz, pontosabban április 26-án, amin szeretnék ott lenni és cosplay-be bújni. Hosszas gondolkodás után egy játékbeli karakter mellett döntöttem. Egyrészt, mert még szerettem volna kihasználni a hosszú, vörös parókámat (nyárra szerintem rendelek egy másikat) másrészről pedig tetszik a karakter, igaz kicsit vadóc és gonoszkás természetű, de főleg az a poén az ilyen beöltözéssel, hogy visszatudod-e adni az adott karakter jellegzetességeit, stílusát, úgyhogy ez egyfajta kihívás is. 

És íme: Katarina a League Of Legends (LOL) c. játékból. Igen, kicsit merész, utcára nem vennék fel olyan felsőt, ami mutatja a hasamat, de egy ilyen jellegű rendezvényen megengedhető. (Vannak olyan cosplay-ek is, amik körülbelül bikininek felel meg, csak kardokkal és páncéllal van felturbózva, pl a WOW-os karakterek. Nagyon jól néz ki, de azért abban melled-feneked látszódik) Hasra egy kicsit gyúrnom kell, hogy izmosabb legyen. A nadrág elvileg megérkezett (ebay-ről rendeltettem) illetve a paróka. A két tőrt fából fogjuk kifaragni, majd lefesteni. A felsőrészt muszáj lesz varratni, hiszen ilyen rövid bőrdzsekit egyszerűen sehol sem találtam (Huh vajon a műbőrnek mennyi lesz métere...) plusz a combján, övén lévő kis tőrökkel/tüskékkel vagyok bajba, de már van egy két ötletem. A karján, illetve lábszárán lévő páncélt dekorgumiból gondoltam, a rajta lévő tüskéket vagy hőre száradó gyurmából vagy hungarocellből. Hobbiboltban találtam ilyen henger alakút, megkértem az eladóhölgyet, hogy nézzen utána hogy vannak-e kisebbek is.

Szóval ezt tervezem, remélem összejön minden :)

Viszont az is lehet, hogy ekkorára varratom meg a topot (vagy picit feljebb, hasközépig) hogy azért mégse legyen ki az egész. Még megálmodom

*Hétvégén jövök egy terjedelmes bejegyzéssel a szalagavatóval kapcsolatban, utána pedig visszatérek a rendes kerékvágásba. :)

3 megjegyzés: