2012. június 10., vasárnap

Osztálykirándulás-Eger, Poroszló, Tiszafüred, Debrecen

Mindez 2 napba sűrítve :) Először Egerbe utaztunk, megnéztük a Bazilikát, majd a főtéren kaptunk egy kis térképes feladatot, lehetett bóklászni. Ezután ismét buszra szálltunk és elmentünk Poroszlóra, ahol egy ökocentrumot látogattunk meg. Érdekes volt, rengeteg halat láttunk, és a fejed fölött is úszkáltak a jószágok-persze üvegfallal elzárva :)) Ezt követően lementünk a Tisza tó-hoz, ahol lábbal bele lehetett menni a hideg vízbe, amit elég sokan élveztek ebben a nagy melegben. A büfében vettünk barátnőmmel egy doboz pizzát, majd mentünk a szálláshelyünkre, ami Debrecenben található. Nagyon szuper szállásunk volt, két nagy szobával, hatalmas tükörrel a fürdőszobában, kávéfőzővel, nagy asztallal. Este gyújtottunk tábortüzet, pillecukrot ettünk, énekeltünk, beszélgettünk. Az éjszakai alvás kicsit döcögősen telt, eléggé zajongtak a többiek, kint zörögtek, futkostak, bejöttek a fiúk. Körülbelül másfél, 2 órát ha aludtam. De ez egy ilyen leosztás :) Reggel egy osztálytársunk keltett, összevissza kapcsolgatva a villanyt, és lehúzva rólunk a takarót. Ettünk egy keveset, összepakoltunk, majd nagy nehezen, de elindultunk Debrecen városába. Megnéztük az egyetemet, ami fantasztikusan szép, hatalmas épület, csodás szökőkúttal megspékelve. Ellátogattunk egy állatkertbe is, majd végül a főtérre mentünk. Ittam egy forró tejszínes tejeskávét, vettem apunak egy könyvet, sétáltunk egy kört, majd mentünk a buszhoz. Az út eléggé hosszú volt, iszonyatos meleg volt és izzadtunk, de jól éreztük magunkat. És milyen Emi lennék, ha nem fotóztam volna? :) Íme a képek:

Bazilika


Csirke husi hamm :P :))

Ökocentrum

Édes kis vidra :)
A bajszos halacska :D
Tisza tó-ban :) ♥

Debreceni egyetem kicsit művészien :)

9. D :)

Debreceni egyetem


Mókás kis fickó :)

Tejeskávé♥

Főtéri hangulat

2 megjegyzés:

  1. Régen én is voltam Egerben anyáékkal, és annyira jó volt. *-* A főtéri hangulat meg kezd hiányozni. Négy nap alatt nagyon hozzászoktam Budapesthez főleg a tömegközlekedéshez. :)
    Amúgy tök jó ez a virágos cicanaci(?). :)

    VálaszTörlés
  2. Jó bizony :) Nekem nem ez volt az első Egri látogatásom, szerencsére többször is sikerül ellátogatni :) Hmm a pesti életbe én is kicsit belekóstolnék :) Köszönöm, igen az :P :))

    VálaszTörlés